CLC VECTA Centrum voor Live Communication (CLC-VECTA)

In samenwerking met en onder auspiciën van CLC-VECTA, Centrum voor Live Communication, monitort Respons continu alle vak- en consumentenbeurzen in Nederland. Op basis van deze monitoring stelt Respons jaarlijks de branchecijfers over beurzen in Nederland samen. Uitgangspunt voor die cijfers zijn alle vak- en consumentenbeurzen vanaf 1.000 bezoekers. 

VERENIGING VAN EVENEMENTENMAKERS (VVEM)

De Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM) is in 2001 opgericht als brancheorganisatie voor professionals in de publieksevenementenbranche. De VVEM vertegenwoordigt bedrijven uit verschillende hoeken van de evenementenbranche. Zowel organisatoren, locatieverstrekkers als leveranciers vinden hun plek binnen deze brancheorganisatie. Respons stelt jaarlijks onder auspiciën van de VVEM de branchecijfers festivals op. Deze worden onder meer gepubliceerd in de Festival Monitor.

VERENIGING NEDERLANDSE POPPODIA EN -FESTIVALS (VNPF)

De Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) behartigt de collectieve belangen van de poppodia en –festivals van Nederland. Daarnaast streeft het naar bevordering van popmuziek als podiumkunst, professionalisering van de popsector en de ontwikkeling en verbreding van de programmering van poppodia en – festivals. De VNPF publiceert jaarlijks het rapport ‘Poppodia in Cijfers’. Sinds 2012 zijn ook cijfers over activiteiten, bezoek en recettes van popfestivals in de publicatie opgenomen. De cijfers over popfestivals worden aangeleverd door Respons.

VNPF-logo
NEDERLANDS BUREAU VOOR TOERISME EN CONGRESSEN (NBTC)

NBTC Holland Marketing is verantwoordelijk voor de positionering, ontwikkeling en marketing van Nederland in binnen- en buitenland. Via het merk ‘Holland’ zet NBTC Nederland op de kaart als aantrekkelijke bestemming voor vakanties, zakelijke bijeenkomsten en congressen. In samenwerking met het NBTC, stelt Respons jaarlijks de Top 50 Dagattracties, de ranglijst van best bezochte dagattracties op. Op incidentele basis onderzoekt Respons internationale evenementen in opdracht van het NBTC.

NTBC-logo