Respons is een kennis-, onderzoek- en adviesbureau gespecialiseerd in evenementen, toerisme en citymarketing.

Kern van de activiteiten zijn evenementendata die we verzamelen, onderzoeken, verrijken en analyseren. Respons publiceert vanuit deze gegevens informatie over bijvoorbeeld bezoekersaantallen, bezoekersprofielen, organisatoren, sponsoren, subsidies én mediabereik. Autoriteit verwierf Respons met de periodiek verschijnende ‘monitoren’ zoals de TOP100, de Gemeente Top 50 (G50) en de SponsorMonitor. In samenwerking met verschillende partners zijn ook de Beurzen Monitor en Festival Monitor tot stand gekomen.

Inmiddels is Respons een veelzijdig kennis-, onderzoek- en adviesbureau dat naast evenementen gespecialiseerd is in toerisme en citymarketing. Vanaf 2018 zijn de adviesactiviteiten van Lex Kruijver (voorheen DNA) en Eduard Pieter Oud (voorheen DY) ondergebracht onder het Respons label.

Onder onze opdrachtgevers bevinden zich city- of destinatiemarketing organisaties, evenementenorganisatoren, branche organisaties, (semi) overheden en bedrijven. Onderwerpen die wij regelmatig oppakken zijn evenementenanalyses, publiek-private samenwerking, gebiedsmarketing, management & organisatie vraagstukken en cityhospitality.

Naast het analyseren van de evenementendata is Respons een partij voor (interim) management, quick scans, marketingplannen, (praktische) adviesopdrachten en presentaties. Wij vertalen jouw vraag naar een maatwerk oplossing. Zelf of met hulp van specifieke experts in ons uitgebreide netwerk.

Algemeen Directeur

Gespecialiseerd in evenementen en citymarketing. Vanuit Respons bijdrage geleverd aan professionalisering van de evenementensector. Nadruk op onderzoek, analyse, strategie en uitvoering. Daarnaast ruim 10 jaar ervaring in citymarketing (strategie en organisatie).

Contact
+31 (0)6 543 672 70
Lex.Kruijver@respons.nl

Lees meer

Zakelijk directeur

Gespecialiseerd in destinatiemarketing, cityhospitality en citymarketing en heeft altijd gewerkt in een publiek – private omgeving (zoals Amsterdam Marketing). Hij legt daarbinnen de nadruk op het (commerciële) private deel en op samenwerking. Zowel inhoudelijk als organisatorisch zeer ervaren.

Contact
+31 (0)6 115 068 51
Eduard.Pieter.Oud@respons.nl

Lees meer

Marktanalist/productmanager

Als marktanalist/productmanager ben ik verantwoordelijk voor de planning, coördinatie en uitvoering van verschillende monitoren en maatwerkopdrachten.  Een team van researchers wordt onder mijn leiding aangestuurd en ondersteunt mij in de verschillende onderzoekstrajecten. Daarnaast draag ik de verantwoordelijkheid voor het klantcontact en de publiciteit van de monitoren. Samen met de verantwoordelijke functionaris voor marketing en sales denk ik continu na over PR, promotie en marketing van onze producten.

Contact
+31 (0)20 345 75 54
Maaike.Klaver@respons.nl

HET TEAM