Respons is een kennis-, onderzoek- en adviesbureau gespecialiseerd in evenementen, toerisme en citymarketing.

Kern van de activiteiten zijn evenementendata die we verzamelen, onderzoeken, verrijken en analyseren. Respons publiceert vanuit deze gegevens informatie over bijvoorbeeld bezoekersaantallen, bezoekersprofielen, organisatoren, sponsoren, subsidies én mediabereik. Autoriteit verwierf Respons met de periodiek verschijnende ‘monitoren’ zoals de TOP100, de Gemeente Top 50 (G50) en de SponsorMonitor. In samenwerking met verschillende partners zijn ook de Beurzen Monitor en Festival Monitor tot stand gekomen.

Inmiddels is Respons een veelzijdig kennis-, onderzoek- en adviesbureau dat naast evenementen gespecialiseerd is in toerisme en citymarketing. Vanaf 2018 zijn de adviesactiviteiten van Lex Kruijver (voorheen DNA) en Eduard Pieter Oud (voorheen DY) ondergebracht onder het Respons label.

Onder onze opdrachtgevers bevinden zich city- of destinatiemarketing organisaties, evenementenorganisatoren, branche organisaties, (semi) overheden en bedrijven. Onderwerpen die wij regelmatig oppakken zijn evenementenanalyses, publiek-private samenwerking, gebiedsmarketing, management & organisatie vraagstukken en cityhospitality.

Naast het analyseren van de evenementendata is Respons een partij voor (interim) management, quick scans, marketingplannen, (praktische) adviesopdrachten en presentaties. Wij vertalen jouw vraag naar een maatwerk oplossing. Zelf of met hulp van specifieke experts in ons uitgebreide netwerk.

Management
Algemeen Directeur

Oprichter van Respons, partner en als algemeen directeur verantwoordelijk voor het algemeen management, financiën, representatie en sales. Als specialist vooral actief in de domeinen evenementen en citymarketing.

Contact
+31 (0)6 543 672 70
Lex.Kruijver@respons.nl

Lees meer

Zakelijk directeur

Partner en als zakelijk directeur verantwoordelijk voor het algemeen management, organisatie, representatie en corporate communicatie. Als specialist vooral actief in de domeinen toerisme en citymarketing.

Contact
+31 (0)6 115 068 51
Eduard.Pieter.Oud@respons.nl

Lees meer

Marktanalist/productmanager

Als marktanalist/productmanager ben ik verantwoordelijk voor de planning, coördinatie en uitvoering van verschillende monitoren en maatwerkopdrachten.  Een team van researchers wordt onder mijn leiding aangestuurd en ondersteunt mij in de verschillende onderzoekstrajecten. Daarnaast draag ik de verantwoordelijkheid voor het klantcontact en de publiciteit van de monitoren. Samen met de verantwoordelijke functionaris voor marketing en sales denk ik continu na over PR, promotie en marketing van onze producten.

Contact
+31 (0)20 345 75 54
Maaike.Klaver@respons.nl

Researchteam

Team van medewerkers verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken, analyseren en publiceren van data op het gebied van evenementen tot kant en klare producten en diensten.