Respons heeft zich gespecialiseerd in drie domeinen: evenementen, toerisme en citymarketing. De vakgebieden zijn volop in ontwikkeling. Onze specialisten hebben elk ruim 25 jaar ervaring. Zij delen graag hun kennis en dragen daarmee bij aan een verdere professionalisering van de bedrijfstak(ken). Ze leggen graag vanuit hun brede ervaring een verbinding tussen de drie nauw verbonden disciplines.

Congressen

Als kennisorganisatie weet Respons als geen ander dat het delen van kennis een randvoorwaarde is om je te kunnen ontwikkelen. Respons is daarom initiatiefnemer geweest van 2 vakcongressen: het Nationaal Congres Evenementen en het Nationaal Congres Citymarketing.

Het Nationaal Congres Evenementen wordt nog steeds door ons georganiseerd. De eerstvolgende editie vindt plaats in het voorjaar van 2021. Het Nationaal Congres Citymarketing is in 2018 samengevoegd met De dag van de Citymarketing. Daarmee is er nog maar 1 congres voor het vakgebied. Het wordt jaarlijks in juni georganiseerd door het Netwerk Citymarketing. Respons is als hoofdsponsor aan het congres verbonden én levert een bijdrage aan de programmering. Door de Corona maatregelen is er geen congres in 2020. De editie van 2021 wordt op maandag 7 juni in Almere gehouden.

Awards

Tijdens de congressen worden de vakprijzen of awards uitgereikt. Ook dit was een initiatief van Respons. Het draagt bij aan de verdere professionalisering van de vakgebieden. Vanzelfsprekend worden de keuzes gemaakt door onafhankelijke jury’s.

Presentaties

De specialisten van Respons zijn pioniers binnen hun vakgebied. Mede daarom worden ze gevraagd als spreker op o.a. congressen. Lex Kruijver is regelmatigals keynote of panellid als onderwerpen als evenementen en festivals ter sprake komen. Eduard Pieter Oud is expert in (de ontwikkeling van) citymarketing en toerisme. Door zijn rollen bij European Cities Marketing (ECM) kan hij vertellen over buitenlandse voorbeelden. Ook Milou Aarts deelt graag haar uitgebreide en hands-on ervaringen.

Afhankelijk van je behoefte nemen wij door middel van inspirerende, prikkelende presentaties je toehoorders mee. Wij verzorgen ook workshops, trainingen en kennissessies en treden op als dagvoorzitter of panellid bij jouw (organisatie-)bijeenkomst.