Respons is specialist in drie domeinen: evenementen, toerisme en citymarketing. De vakgebieden zijn volop in ontwikkeling. Onze specialisten hebben elk ruim 25 jaar ervaring. Zij delen graag hun kennis en dragen daarmee bij aanverdere professionalisering van de bedrijfstak(ken). Vanuit hun brede ervaring leggen ze verbinding tussen de drie disciplines.

Congressen

Als kennisorganisatie weet Respons dat het delen van kennis een randvoorwaarde is om je te kunnen ontwikkelen. Daarom zijn we initiatiefnemer van 2 vakcongressen: het Nationaal Congres Evenementen en het Nationaal Congres Citymarketing.

Het Nationaal Congres Evenementen wordt nog steeds door ons georganiseerd. De eerstvolgende editie vindt plaats in het voorjaar van 2021. Het Nationaal Congres Citymarketing is in 2018 samengevoegd met De dag van de Citymarketing. Het enige congres in het vakgebied wordt jaarlijks in juni georganiseerd door het Netwerk Citymarketing. Respons is  hoofdsponsor van het congres én levert een bijdrage aan de programmering. De editie van 2021 is op maandag 7 juni in Almere.

Awards

Tijdens de beide congressen worden vakprijzen uitgereikt, ook een initiatief van Respons. De awards dragen bij aan de professionalisering van de vakgebieden. Vakkundige en onafhankelijke jury’s kiezen de prijswinnaars.

Presentaties

De specialisten van Respons zijn pioniers binnen hun vakgebied en daarom veelgevraagd als spreker op o.a. congressen. Lex Kruijver is regelmatigals keynote of panellid als onderwerpen als evenementen en festivals ter sprake komen. Eduard Pieter Oud is expert in (de ontwikkeling van) citymarketing en toerisme. Door zijn rollen bij European Cities Marketing (ECM) kan hij vertellen over buitenlandse voorbeelden. Ook Milou Aarts deelt graag haar uitgebreide en hands-on ervaringen.

Onze sprekers nemen je toehoorders mee met inspirerende, prikkelende presentaties. Wij verzorgen ook workshops, trainingen en kennissessies. Ook treden we op als dagvoorzitter of panellid bij jouw (organisatie-)bijeenkomst.