Respons heeft zich gespecialiseerd in drie domeinen: evenementen, toerisme en citymarketing. Het zijn vakgebieden die volop in ontwikkeling zijn maar waar onze specialisten al ruim 25 jaar actief in zijn. Zij delen graag hun kennis en dragen daarmee bij aan een verdere professionalisering van de bedrijfstak(ken) en leggen graag vanuit hun brede ervaring een verbinding tussen de drie nauw verbonden disciplines.

Congressen

Als kennisorganisatie weet Respons als geen ander dat het delen van kennis een belangrijke randvoorwaarde is om je te kunnen ontwikkelen. Respons is daarom de initiatiefnemer geweest van 2 vakcongressen: het Nationaal Congres Evenementen en het Nationaal Congres Citymarketing.

Tijdens de congressen worden de vakprijzen of awards uitgereikt, ook een initiatief van Respons om kennis te delen maar ook om bij te dragen aan professionalisering van de vakgebieden. Vanzelfsprekend worden de keuzes gemaakt door onafhankelijke jury’s.

Het Nationaal Congres Evenementen wordt nog steeds door ons georganiseerd. De eerstvolgende editie vindt plaats in het voorjaar van 2021. Het Nationaal Congres Citymarketing is in 2018 samengevoegd met De dag van de Citymarketing waarmee er nog maar 1 congres op het vakgebied bestaat en wordt jaarlijks in juni georganiseerd. door het Netwerk Citymarketing. Respons is als hoofdsponsor aan het congres verbonden maar levert ook een bijdrage aan de programmering. Door de Corona maatregelen is er geen congres in 2020, de editie van 2021 wordt op maandag 7 juni in Almere gehouden. 

 

Presentaties

De specialisten van Respons zijn pioniers binnen hun vakgebied en gewaardeerde sprekers op o.a. congressen. Lex Kruijver is met name veelgevraagd als keynote of panellid als onderwerpen als evenementen en festivals ter sprake komen. Eduard Pieter Oud is expert in (de ontwikkeling van) citymarketing en gastheerschap en kan door zijn internationale ervaring interessante vergelijkingen maken. Ook Milou Aarts deelt graag haar uitgebreide en hands-on ervaringen. Afhankelijk van je behoefte kunnen wij door middel van inspirerende, prikkelende presentaties toehoorders meenemen. Wij kunnen ook workshops, trainingen en kennissessies verzorgen of optreden als dagvoorzitter of panellid bij jouw (organisatie-)bijeenkomst.