• Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
 • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
 • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
 • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
 • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing

Respons is hét
kennis-, onderzoek- en
adviesbureau gespecialiseerd
in evenementen, toerisme
en citymarketing.

Dataproducten

Respons biedt al jarenlang een assortiment aan dataproducten voor evenementen. Inmiddels zijn onze producten volledig naar de wensen van onze afnemers gedigitaliseerd wat ons de mogelijkheid biedt om periodiek te actualiseren en regelmatig informatie toe te voegen.  Ook hebben we een eigentijdse online database met diverse gebruiksmodules voor onze afnemers. De Respons dataproducten voor evenementen zijn uniek in de sector. Niet voor niets werken wij nauw samen met diverse brancheorganisaties.

Monitoren

Monitoren zijn ons gemaksproduct. Ze zijn er voor vier marktsegmenten. Je vindt er kerncijfers, informatieve analyses, trends en ontwikkelingen over de afgelopen vijf jaar. Verder bieden ze ranglijsten, inzichten en overzichten. In de online monitor platformen kunnen we alles eigentijds presenteren en de informatie is altijd en overal toegankelijk. We voegen actuele kengetallen gedurende het jaar toe en kunnen onder andere uitkomsten van quickscans via het platform publiceren.

De Respons online monitoren in het kort
 • Informatieve analyses in woord en beeld over meerdere jaren
 • Keuze uit 4 interesse gebieden: Festivals & Concerten, Beurzen, Sportevenementen en G50 gemeenten & evenementen
 • Online platform
 • In samenwerking met brancheorganisaties
 • Periodieke updates en aanvullende content

De SponsorMonitor is (nog) niet beschikbaar in een online versie. Deze Monitor inclusief uitgebreide sponsorprofielen wordt als opgemaakt PDF document verstuurd.

Respons Events Insights

Via dit tool ontsluiten we een grote hoeveelheid data van de evenementensector. Respons Events Insights (REI) biedt diverse selectiemogelijkheden waarmee je eigen analyses maakt over de afgelopen vijf jaar en het huidige jaar. Je exporteert (geselecteerde) data eenvoudig als Excel bestand. Gegevens worden op drie verschillende manieren weergegeven:

 • Spreadsheet: overzichtelijke presentatie van de data via kolommen die naar keuze kunnen worden gereduceerd of  uitgebreid
 • Kaart (geografische weergave): met de geïntegreerde kaartfunctie kies je eenvoudig voor plaatsen en/of regio’s
 • Grafische weergave: voor een snel en overzichtelijk overzicht in een tabel, staaf- of cirkeldiagram

Om het inzicht compleet te maken, hebben abonnees van Respons Events Insights ook toegang tot de online Monitor van hun selectie (met uitzondering van de Top 100). Toegang verloopt via ‘Mijn Respons’ en is voor één gebruiker. Op aanvraag is een multi-user abonnement mogelijk.

Respons Events Insights in het kort
 • Historische gegevens en kengetallen over 5 jaar
 • Gegevens over het huidige kalenderjaar
 • Keuze uit diverse interesse gebieden: Festivals & Concerten, Beurzen, Sport en Top 100 evenementen
 • Enorme variëteit aan keuze- en selectiemogelijkheden
 • Exportmogelijkheden (o.a. Excel)
 • Toegang tot de Monitor van (het) gekozen interessegebied(en)
 • Online toegankelijk via persoonlijke inlog
API

Voor afnemers bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks willen beschikken over evenementendata heeft Respons een API-koppeling beschikbaar. Je ontvangt dan een maatwerkkalender met de door jou gewenste selecties uit onze database in je eigen omgeving. Daarmee beschik je  over de historische data en die van het huidig jaar. Daarnaast ontvang je de gegevens van komend jaar (voor zover bekend).

Maatwerk Evenementendata

We leveren onze data ook als maatwerk bestanden. Heb je behoefte hebt aan een specifieke levering van evenementendata? We stellen graag een verzameling ‘op maat’ samen. Daarbij zijn de mogelijkheden legio. Je bent niet gebonden aan de rubrieken maar alle combinaties zijn mogelijk.

Desgewenst kun je langer terug in de tijd dan vijf jaar. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een regio of provincie. We leveren de gegevens in een Excel/CSV/Access bestand. Maatwerk leveringen zijn zowel éénmalig als in abonnementsvorm beschikbaar (bijvoorbeeld elk jaar). Kosten zijn mede afhankelijk van de hoeveelheid data, diepte van informatie en leveringsfrequentie.

Abonnementen & pakketten

Monitoren

Er zijn vier verschillende monitoren beschikbaar via ons online platform. Er zijn monitoren voor de marktsegmenten Beurzen, Festivals & Congressen en Sportevenementen. Daarnaast kennen we de Monitor G50 gemeenten & evenementen met informatie over de 50 grootste gemeenten van ons land en hun evenementen. Afname gebeurt op basis van een jaarabonnement (kalenderjaar).

De SponsorMonitor is (nog) niet gedigitaliseerd maar bieden we als PDF bestand. Deze kan éénmalig of als abonnement worden afgenomen.

Respons Events Insights

Onze online database biedt toegang tot historische data in combinatie met actuele gegevens uit het huidige jaar. We kennen vier specifieke soorten verzamelingen: Beurzen, Festivals & Concerten, Sportevenementen en G50 gemeenten & evenementen. Met een abonnement op Respons Events Insights krijg je ook toegang tot de online monitor van je interessegebied. Daarmee heb je een zeer compleet beeld.

Verder bieden we via Respons Events Insights de Top 100 met gegevens van de 50 grootste vrij toegankelijke en 50 grootste entreeheffende evenementen. Deze variant is exclusief monitor.

We kennen ook de mogelijkheid om alle (soorten) evenementen af te nemen. Naast bovenstaande rubrieken ontvang je dan ook gegevens van bijvoorbeeld kermissen, optochten en markten. Ook hier gaat het om de historische en actuele data van dit jaar. Bij deze optie krijg je toegang tot al onze vier online monitoren (exclusief SponsorMonitor).

De online monitoren en Respons Events Insights werken op basis van een persoonlijke inlog via ‘Mijn Respons’. Toegang voor meerdere gebruikers is op aanvraag mogelijk. Evenementen die door ons worden verwerkt voldoen aan onze criteria.

Onderwijs

Als Respons vinden we het belangrijk vinden dat scholieren en studenten tijdens hun (gespecialiseerde) opleiding toegang hebben tot evenementendata. Daarom hebben we een speciaal pakket van dataproducten voor evenementen samengesteld voor onderwijsinstellingen. Dit bevat alle data uit de monitoren én Respons Events Insights.

Looptijd

Respons dataproducten voor evenementen, dus zowel de monitoren als Respons Events Insights, worden als abonnement aangeboden voor een kalenderjaar. Abonnementen lopen zonder opzegging telkens voor een jaar door. Prijzen gelden voor de entree op ons digitale platform via ‘Mijn Respons’ voor één gebruiker. Een multi-user entree is op aanvraag beschikbaar.

Maatwerk en API

Maatwerk is mogelijk en bieden we als éénmalige levering of als abonnement. Een API leveren we in abonnementsvorm voor een minimale periode van een jaar. Deze start op datum van ingang.