Met onze uitgebreide database maken wij niet alleen kant-en-klare monitoren, wij zetten onze database in om specifieke vragen te beantwoorden. Wij maken, al dan niet op verzoek, uitgebreide analyses per gemeente of provincie, evenementencategorieën, sponsoren, doelgroepen, dagattracties of een koppeling van de vele data die wij ter beschikking hebben. Onderzoek naar en analyse van evenementen, evenementenaccommodaties en –organisatoren, waaronder dagattracties, speelt een belangrijke rol in de activiteiten van Respons. Veel van onze opdrachtgevers gebruiken onze data in hun alledaagse praktijk. Daarnaast kunnen wij een bijdragen leveren aan een gedegen planvorming.

Met onze kennis en expertise zijn wij graag je partner in onderzoek en analyse op het gebied van evenementen in Nederland. In vrijwel iedere gewenste omvang, vorm en frequentie biedt respons onderzoek op maat aan.

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden zijn:

  • Een analyse van de sponsoractiviteiten op evenementen van energiemerken
  • Een analyse van geschikte evenementen voor sponsordoeleinde op basis van bereik en doelgroep.
  • Een analyse van festivals met tenminste 10.000 bezoekers binnen een bepaalde provincie.
  • Een analyse van alle nautische evenementen in Nederland.
  • Een analyse van alle vak- en publieksbeurzen met een verhuurde oppervlakte van minstens 3.500 m2.

 

Respons doet onderzoek voor en mét de sector. In de afgelopen jaren zijn er veel benchmarks gezet, bereken-modules ontwikkeld en begrippen afgebakend. Onderzoek naar en analyse van evenementen, evenementenaccommodaties en –organisatoren, waaronder dagattracties, speelt een belangrijke rol in de activiteiten van Respons. Enkele punten die Respons voor en mét de sector heeft ontwikkeld:

Naast onderzoek op maat bieden wij het volgende aan:

 

Voor vragen over evenementendata en analyse:  contact@respons.nl

Uitgevoerde of uitvoerende opdrachten:

MECC Maastricht

Door de winst van Nederland van het Eurovisie Songfestival mag Nederland in 2020 het songfestival organiseren. Maastricht is een van de kandidaat steden.

In opdracht van het MECC heeft Respons een prognose gemaakt van de economische- en media impact van het evenement voor de stad en regio Zuid-Limburg. Daarnaast is een indicatie te geven van de effecten op de langere termijn (2019).

Holland boven amsterdam

Het Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord (ONHN) wil met de gemeenten in het gebied ‘Holland boven Amsterdam’ een overkoepelende evenementenstrategie ontwikkelen. De wens is om te komen tot een betere onderlinge afstemming en daarmee minder concurrentie, meer verbinding van de evenementen met de omgeving voor economische spin-off, het vastleggen van criteria voor de ondersteuning van evenementen én het gebruik van evenementen voor destinatiemarketing. Respons is gevraagd dit vorm te geven.