Als kennisorganisatie weet Respons als geen ander dat het delen van kennis een belangrijke randvoorwaarde is om je te kunnen ontwikkelen.

De evenementenbranche professionaliseerde en in 2014 nam Respons samen met de sector het initiatief voor het Nationaal Congres Evenementen. De afgelopen jaren heeft dit congres zich ontwikkeld als belangrijkste platform voor kennisuitwisseling op het vlak van evenementen, zowel voor organisatoren als beleidsmakers. De branche heeft vervolgens het congres uitgekozen als podium voor de uitreiking van hun jaarlijkse prijzen aan gemeenten en evenementenorganisatoren die een voorbeeld en inspiratie voor anderen in de sector zijn geweest dat jaar.

In 2008 onderkende Respons dat er een toenemende behoefte was aan kennisontwikkeling en –uitwisseling op het gebied van Citymarketing en nam het initiatief voor het Nationaal Congres Citymarketing. Met het congres heeft Respons een slag geslagen om het vakgebied te professionaliseren. Inmiddels is dit congres uitgegroeid tot het belangrijkste evenement binnen het vakgebied. Jaarlijks wordt hier de Nationale Citymarketing Trofeeën voor ‘’de beste citymarketing gemeente van Nederland’’ in de categorieën onder en boven de 100.000 inwoners, een initiatief van Respons, uitgereikt. De Stichting Netwerk Citymarketing Nederland heeft per eind 2018 het huidige Nationaal Congres Citymarketing overgenomen van Respons. 11 edities van het Nationaal Congres Citymarketing werden door Respons georganiseerd. Het Netwerk Citymarketing heeft als doel het verbeteren van de kennis van citymarketing én het professionaliseren van het vakgebied. Het Congres speelt daarin een vooraanstaande rol. De nieuwe naam luidt Nationaal Congres Citymarketing met als subtitel dé dag van de citymarketing. De uitreiking van de Nationale Citymarketing Trofee wordt onderdeel van het nieuwe congres. De eerste editie nieuwe stijl werd in juni 2019 in Eindhoven gehouden. Respons blijft hoofdsponsor van het Nationaal Congres Citymarketing.

 

 

Voor vragen over congressen:  contact@respons.nl