• Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing

Respons is hét
kennis-, onderzoek- en
adviesbureau gespecialiseerd
in evenementen, toerisme
en citymarketing.

Expertise opdrachten

Respons is een erkend specialist op het gebied van evenementen, toerisme en citymarketing. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en gelden als vooraanstaand in hun vakgebieden. Door onze praktijkervaring kiezen wij altijd een pragmatische en praktische aanpak.

We zijn inzetbaar voor expertise-, onderzoek- en analyse opdrachten. Ook voor interim managent zijn onze specialisten beschikbaar. Wij weken voor een mix aan opdrachtgevers bestaande uit bedrijfsleven, overheden en marketing organisaties. Recent uitgevoerde expertise opdrachten zijn:

Interim management

Onze specialisten hebben veel praktijkervaring als het gaan om management. Ze weten wat het is om dagelijks leiding te geven én hebben actuele en uitgebreide inhoudelijke kennis op het gebied van evenementen, toerisme en citymarketing. Ze zijn gewend te werken met en voor een mix aan publieke en private stakeholders.

Onze specialisten worden ingezet bij het uitdenken en opzetten van een organisaties, fusietrajecten / reorganisaties of beleidsmatige koerswijzigingen. Maar ze zijn ook inzetbaar als interim manager, voor dagelijkse leiding en inhoudelijke bijdragen. Uit onze recente interim opdrachten blijkt onze brede ervaring:

Data analyse en onderzoek

Respons heeft een uitgebreide database met zakelijke en publieksevenementen. Daarmee kunnen we veel (specifieke) vragen beantwoorden. Vanuit deze bron maken we maatwerk analyses of selecties. Omdat ook organisatoren in onze database zijn opgenomen, kunnen we hen snel bevragen.

Door onze samenwerking met verschillende brancheorganisaties en koepels, kunnen wij hen betrekken bij de toetsing van resultaten. Daarbij hebben onze specialisten de ervaring om onderzoeksuitkomsten te duiden. Voorbeelden van recente onderzoek en analyse opdrachten zijn:

Presentaties

De specialisten van Respons zijn pioniers in hun vakgebied en  veelgevraagd als spreker op congressen en workshops. Lex Kruijver is regelmatig keynote voor onderwerpen als evenementen en sponsoring. Eduard Pieter Oud is expert met internationale ervaring in (de ontwikkeling van) citymarketing en (over)toerisme.

Lex en Eduard Pieter vertellen geen standaard verhaal maar passen  presentaties altijd aan de doelgroep aan. Of het nu gaat om studenten, CEO’s, beleidsmedewerkers of marketeers, ze nemen gasten mee met inspirerende, informatieve of prikkelende spreekbeurten. Bekijk een  selectie van spreekbeurten:

Congressen

Respons initiatiefnemer van twee vakcongressen: het Nationaal Congres Evenementen en het Nationaal Congres Citymarketing.

Het Nationaal Congres Evenementen wordt nog steeds door ons georganiseerd. Het jaarlijkse congres richt zich op kennisuitwisseling tussen organisatoren, overheden, marketingorganisaties en locaties. De eerstvolgende editie vindt waarschijnlijk plaats in het najaar van 2021.

Ons Nationaal Congres Citymarketing is samengevoegd met de Dag van de Citymarketing. Het wordt jaarlijks in juni georganiseerd door het Netwerk Citymarketing. Respons is hoofdsponsor én draagt inhoudelijk bij. De komende editie is in 2022.

Awards
Ook de vakprijzen, uitgereikt bij deze congressen zijn een initiatief van Respons. De awards dragen bij aan de professionalisering en ontwikkeling van de relatief jonge vakgebieden. Vakkundige en onafhankelijke jury’s kiezen de prijswinnaars.