• Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing

Respons is hét
kennis-, onderzoek- en
adviesbureau gespecialiseerd
in evenementen, toerisme
en citymarketing.

Expertise opdrachten

Respons is een erkend specialist op het gebied van evenementen, toerisme, citymarketing, vrijetijd, recreatie en gebiedsmarketing. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en gelden als vooraanstaand in hun vakgebied(en). Door onze praktijkervaring kiezen wij altijd een pragmatische en praktische aanpak.

Wij zijn inzetbaar voor expertise-, onderzoek- en analyse opdrachten en interim management. Onze portefeuille opdrachtgevers bestaat uit een mix van bedrijfsleven, overheden en publiek – private (marketing) organisaties. Velen van hen zijn ons al jaren trouw. Recent uitgevoerde expertise opdrachten zijn:

Data analyse en onderzoek

Respons heeft een uitgebreide database met zakelijke en publieksevenementen. Daarmee kunnen we veel (specifieke) vragen beantwoorden. Vanuit deze bron maken we maatwerk analyses of selecties. Omdat we een directe ingang hebben bij organisatoren, kunnen we hen snel bevragen. Ook over toerisme en citymarketing hebben we gegevens of kunnen bronnen ontsluiten. Dat is handig bij mixopdrachten voor evenementen, toerisme en citymarketing.

We hebben een beproefde aanpak om economische en maatschappelijke impact van evenementen te bepalen. In een traject met eventbezoekers, bewoners en (culturele) ondernemers geven we een beeld van de waarde van (een) evenement(en) voor een gemeente. Eénmalig of als continue proces. Onze specialisten kunnen alle onderzoeksresultaten makkelijk vertalen naar de praktijk. Voorbeelden van recente onderzoek- en analyse opdrachten zijn:

Interim management

Onze specialisten hebben veel managementervaring. Ze kunnen dagelijks leiding geven in zowel kleine en grote organisaties. Daarnaast beschikken ze over actuele en uitgebreide inhoudelijke kennis op het gebied van evenementen, toerisme en citymarketing (of destinatiemarketing). Verder kennen zij de dynamiek van een publiek – private partij.

Onze interim (management) opdrachten zijn divers. Ze denken we organisaties uit, zetten ze op en verzorgen fusietrajecten of reorganisatie. Ook worden we ingezet voor dagelijkse leiding, inhoudelijke bijdragen én kunnen ze medewerkers (zich laten) ontwikkelen. Uit recente interim opdrachten blijkt onze brede ervaring:

Presentaties

Specialisten van Respons zijn pioniers in de vakgebieden evenementen, toerisme en citymarketing. Ze zijn veelgevraagd als spreker op congressen en workshops. Lex Kruijver is regelmatig keynote over evenementenbeleid en -data. Eduard Pieter Oud is expert met internationale ervaring in organisatie en ontwikkeling van citymarketing en destinatiemarketing, (over)toerisme, productontwikkeling en evenementen.

Onze specialisten vertellen geen standaard verhaal maar passen hun presentaties altijd aan het publiek aan. Opdrachtgevers kunnen aandachtspunten aangeven. Of het nu gaat om studenten, CEO’s, beleidsmedewerkers of marketeers. Oud en Kruijver nemen luisteraars mee met inspirerende, informatieve of prikkelende spreekbeurten. Zowel fysiek als online als keynote, dagvoorzitter of spreker. Bekijk de selectie van onze optredens:

Congressen

Respons initiatiefnemer van twee vakcongressen: het Nationaal Congres Evenementen en het Nationaal Congres Citymarketing.

Het Nationaal Congres Evenementen organiseren we nog steeds. Het jaarlijkse congres biedt kennisuitwisseling tussen organisatoren, overheden, marketingorganisaties en locaties. De eerstvolgende editie vindt in het voorjaar van 2025 plaats in Schiedam.

Ons Nationaal Congres Citymarketing is in 2019 samengevoegd met de Dag van de Citymarketing. Het jaarlijks congres wordt nu georganiseerd door het Netwerk Citymarketing. De komende editie is op 6 juni 2024 in Tilburg.

Awards
De vakprijzen bij deze congressen evenementen en citymarketing zijn een initiatief van Respons. De awards dragen bij aan professionalisering en ontwikkeling van de relatief jonge vakgebieden. Vakkundige en onafhankelijke jury’s kiezen de prijswinnaars.