• Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing
  • Respons - Evenementen, Toerisme, Citymarketing

Respons is hét
kennis-, onderzoek- en
adviesbureau gespecialiseerd
in evenementen, toerisme
en citymarketing.

Expertise opdrachten

Respons is een erkend specialist voor evenementen, toerisme en citymarketing. Deze combinatie maakt ons een ideale partner voor diverse opdrachten. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en gelden als vooraanstaand in hun vakgebieden.

Door onze praktijkervaring kiezen wij voor een passende aanpak. En onze uitkomsten hebben een kenmerkende stijl: compact, duidelijk, pragmatisch en praktisch. We weten hoe invulling te geven aan publiek – private samenwerking met overheden, bedrijfsleven, belangenorganisaties en (culturele of onderwijs) instellingen.

Expertise opdrachten zijn maatwerk en worden ingevuld op basis van de vraag van de opdrachtgever. Samen kijken we of wij inderdaad de meest geschikte partij zijn om de opdracht uit te voeren. En als dat zo is bespreken we hoe we dan aan de slag (willen) gaan en werken we op basis van een uitgewerkt plan van aanpak.

Opdrachtgevers voor maatwerk komen onder andere uit het bedrijfsleven, vanuit overheden of marketing organisaties. Dat blijkt ook uit het overzicht opdrachten die we de afgelopen periode hebben uitgevoerd:

Interim management

Behoeften van stakeholders veranderen snel. Bedrijfsleven, (culturele) instellingen en overheden enerzijds en de consument anderzijds verwachten steeds weer wat anders. Organisaties moeten zich daar op aanpassen. Veranderingen moet doordacht zijn en het doel duidelijk naar zowel in- als externe betrokken. Onze specialisten hebben veel ervaring in verandertrajecten. Zij hebben de expertise om een (ver)nieuw(d)e organisatie neer te zetten.

Onze specialisten helpen met het uitdenken en opzetten van een geschikte organisatie(vorm), met complexe fusietrajecten of reorganisaties. Maar ze zijn ook inzetbaar als interim manager, bijvoorbeeld om een organisatie naar een volgende fase te brengen, of als kwartiermaker bij de start. Zoals blijkt uit onze recente opdrachten hebben we veel ervaring bij publiek-private of overheidsorganisaties voor citymarketing of evenementen.

Data analyse en onderzoek

Als je beschikt over een uitgebreide database zoals Respons die heeft, is het logisch dat we deze gegevens ook inzetten om specifieke vragen te beantwoorden. Vragen die niet direct in onze producten worden beantwoord. We maken eenvoudige analyses of selecties maar beantwoorden ook  complexe vragen.

Natuurlijk hebben we veel data over evenementen, maar inmiddels hebben we ook op het gebied van toerisme en citymarketing het nodigde verzameld. Kennis die van pas komt bij gecombineerde adviesopdrachten, dus waarbij we de analyses uit onze databank combineren met de specifieke kennis van onze specialisten. Voorbeelden van recente opdrachten zijn:

Presentaties

De specialisten van Respons zijn pioniers binnen hun vakgebied. Ze zijn daarom veelgevraagd als spreker op congressen en workshops. Lex Kruijver is regelmatig keynote of panellid op bijeenkomsten met onderwerpen als evenementen en sponsoring. Eduard Pieter Oud is expert in (de ontwikkeling van) citymarketing en (over)toerisme. Door zijn rollen bij European Cities Marketing (ECM) kan hij vertellen over buitenlandse voorbeelden.

Onze sprekers vertellen geen standaard verhaal maar passen hun presentaties altijd aan de doelgroep aan. Of het nu gaat om studenten, CEO’s, beleidsmedewerkers of marketeers, we nemen je gasten mee met inspirerende, informatieve of prikkelende presentaties. Gezien hun uitgebreide (praktijk)kennis en ervaring zijn onze specialisten ook geschikt als dagvoorzitter, in Nederland maar zeker ook in het buitenland.

Congressen

Delen van kennis is een randvoorwaarde om je te kunnen ontwikkelen. Daarnaast heeft Respons mede door de opgebouwde data bijgedragen aan professionalisering van de vakgebieden. Daarom zijn we initiatiefnemer van twee vakcongressen: het Nationaal Congres Evenementen en het Nationaal Congres Citymarketing.

Het Nationaal Congres Evenementen wordt nog steeds door ons georganiseerd. Het is een belangrijk platform met deelnemers uit het brede werkveld zoals organisatoren, overheden en locaties. De eerstvolgende editie vindt plaats in het najaar van 2021.

Ons Nationaal Congres Citymarketing is in 2018 samengevoegd met de Dag van de Citymarketing. Het enige congres voor het vakgebied wordt jaarlijks in juni georganiseerd door het Netwerk Citymarketing. Respons is hoofdsponsor én draagt inhoudelijk bij. De editie van 2021 is op maandag 7 juni in Almere.

Awards
Tijdens de beide congressen worden vakprijzen uitgereikt. Ook dit is een initiatief van Respons. De awards dragen bij aan de professionalisering en ontwikkeling van de relatief jonge vakgebieden. Vakkundige en onafhankelijke jury’s kiezen de prijswinnaars.